Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60 € vam odobrimo 5% popust - koda CAJ5. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

MATE VITA

MATE VITA
  • 95°C
  • 3-5 min.
  • 4 g/200ml
  • Teža:

  • Cena:

    4,60 €

  • Šifra artikla:

    H141DB

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Brazilski poživljajoči napitek iz listov zimzelenega grma Ilex Paraguariensis nas osveži s kombinacijo citrusov, pomela, pomaranče in limone, jabolk in izvlečkom ikoničnega okusa coca cole. Čaj je idealen napitek za vse študente, ki se prebijajo čez izpitna obdobja, za zbranost in budnost, za vse športnike, ki med vadbo potrebujejo skodelico dodatne energije ter za vse tiste, ki si radi privoščijo osvežilen napitek, kateremu dodajo tudi kocko ali dve ledu.
Napitek, pripravljen iz Mate Vita čaja, se je izkazal tudi kot odlična osnova za izdelavo kombuče.

Sestavine: brazilski mate, jabolko, pomelo, pomarančne rezine, pomarančna in limonina lupinica, listi sladke robide, naravni identična aroma
Priprava
Mate tradicionalno pripravljamo v bučki, ki jo imenujejo mate ali cuia in ga srkamo po kovinski slamici z imenom bombilla. Bučko napolnimo do tretjine z zdrobljenimi listi ter prelijemo z ne povsem vrelo vodo. Pustimo približno tri minute, nato čaj popijemo po slamici. Ponovno prilijemo vročo vodo in mate čez nekaj minut posrebamo skozi slamico. Postopek ponovimo še enkrat ali dvakrat, dokler je v zdrobljenih lističih še kaj arome.
Drugače pa mate pripravimo podobno kot čaj: zvrhano žličko prelijemo s skodelico vrele vode, pustimo tri do pet minut in precedimo. Pijemo brez dodatkov ali dodamo, tako kot radi naredijo v Južni Ameriki, pražen sladkor in/ali limonin sok, poskusimo lahko tudi (netradicionalni) mate z mlekom.