ČRNI ČAJ Masala Chai
- 95°C
- 3-5 min.
- 4 g/200ml
Opis izdelka
Ime v indijskem jeziku pomeni "začinjen čaj". Osnova je močnejši črni čaj, pridelan po metodi CTC (crush, tear, curl), kar pomeni, da gre čaj v zadnji fazi obdelave skozi cilindrične valje z drobnimi zobci. Tako pridobi končni granulatni izgled.
Masala chai tradicionalno pripravimo tako, da skupaj zavremo vodo in polnomastno mleko v razmerju 2:1. Ko mešanica zavre, dodamo čaj z začimbami in kuhamo na majhnem ognju približno pet minut. Nekateri sladkor dodajo skupaj s čajem, drugi na koncu kuhanja.
Čaju so dodani koščki cimeta, ingverja, kardamoma in vanilije.
Masala chai tradicionalno pripravimo tako, da skupaj zavremo vodo in polnomastno mleko v razmerju 2:1. Ko mešanica zavre, dodamo čaj z začimbami in kuhamo na majhnem ognju približno pet minut. Nekateri sladkor dodajo skupaj s čajem, drugi na koncu kuhanja.
Čaju so dodani koščki cimeta, ingverja, kardamoma in vanilije.