Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60 € vam odobrimo 5% popust - koda CAJ5. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

Supreme Shincha Shoju Tanegashima LETNIK 2024

zeleni čaj LETNIK 2024

Supreme Shincha Shoju Tanegashima LETNIK 2024
 • Supreme Shincha Shoju Tanegashima LETNIK 2024
 • Supreme Shincha Shoju Tanegashima LETNIK 2024
 • Supreme Shincha Shoju Tanegashima LETNIK 2024
 • 60°C
 • 1-2 min.
 • 3 g/200ml
 • Teža:

 • Cena:

  30,00 €

 • Šifra artikla:

  H094

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj, ima zelo svežo aromo in močnejši okus. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
V čajnici Cha vsako sezono poskušamo izbrati čaj iz najboljšega čajnega vrta. Letos smo se odločili za t.i. "ichibancha" čaj, kar pomeni prva trgatev. Shoju je precej redka čajna sadika, ki uspeva le na otoku Tanegashima. Manjši otok leži na JZ delu Japonske in spada v prefekturo Kagoshima. Zaradi precej južne lege otoka in njegove blage morske klime, čajevci tam prej poženejo popke. Prvi Shincha čaji v sezoni torej vedno pridejo z otoka Tanegashima in so med Japonci izredno priljubljeni. Naš čaj so pred obiranjem senčili deset dni in ga ročno obrali konec marca. Čaj ima lepo zaokroženo sladko-morsko-sadno-masleno noto.
Priporočamo pripravo: prvi prelitek 1 minuta, vsi naslednji po 30 sekund.

Japonski pregovor pravi, da boste ostali zdravi celo leto, če boste pili svež shincha čaj na 88. dan po spomladanskem enakonočju :-).

Čaj je pakiran v lični, vakuumsko pakirani vrečki, po 50g. Po odprtju priporočamo, da dobro zaprto vrečko hranite v hladilniku ali celo v zmrzovalniku. Tako boste najbolje ohranili svežo aromo čaja.
LETNIK 2024.

Nasvet: Shincha čaj je še posebno primeren za pripravo ledenega čaja. Z njim pričaramo zelo osvežilen in poživljajoč poletni napitek. Dvojno merico čaja prelijemo z vodo sobne temperature in ga namakamo od 20 do 30 minut. Precedimo in postrežemo v ohlajenih kozarcih z veliko ledu.