ZELENI ČAJ Supreme Shincha Gyokuro Tsuyuhikari Kagoshima Organic
Organic letnik 2025 SI - EKO - 002
- 60°C
- 1-2 min.
- 3 g/200ml
- organic izdelek
Opis izdelka
Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU
Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj, ima zelo svežo aromo in močnejši okus. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
V čajnici Cha vsako sezono poskušamo izbrati čaj iz najboljšega čajnega vrta. Letos smo se odločili za polno senčen čaj tipa gyokuro z značilno svežo, "umami" aromo shincha čaja. Prihaja iz prefekture Kagoshima in je pridelan iz relativno nove in zelo cenjene sadike Tsuyuhikari. Čajne lističe s teh sadik obirajo zgodaj v sezoni, pred ostalimi. Okus pripravljenega čaja je svež in cvetličen. Ima veliko vsebnost kofeina, zato je to popoln čaj za vsakega, ki išče močan zeleni čaj, s polno aromo.
Japonski pregovor pravi, da boste ostali zdravi celo leto, če boste pili svež shincha čaj na 88. dan po spomladanskem enakonočju :-).
Čaj je pakiran v lični vrečki, po 50g.
LETNIK 2025.
Nasvet: Shincha čaj je še posebno primeren za pripravo ledenega čaja. Z njim pričaramo zelo osvežilen in poživljajoč poletni napitek. Dvojno merico čaja prelijemo z vodo sobne temperature in ga namakamo od 20 do 30 minut. Precedimo in postrežemo v ohlajenih kozarcih z veliko ledu.
Kmetijstvo izven EU
Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj, ima zelo svežo aromo in močnejši okus. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
V čajnici Cha vsako sezono poskušamo izbrati čaj iz najboljšega čajnega vrta. Letos smo se odločili za polno senčen čaj tipa gyokuro z značilno svežo, "umami" aromo shincha čaja. Prihaja iz prefekture Kagoshima in je pridelan iz relativno nove in zelo cenjene sadike Tsuyuhikari. Čajne lističe s teh sadik obirajo zgodaj v sezoni, pred ostalimi. Okus pripravljenega čaja je svež in cvetličen. Ima veliko vsebnost kofeina, zato je to popoln čaj za vsakega, ki išče močan zeleni čaj, s polno aromo.
Japonski pregovor pravi, da boste ostali zdravi celo leto, če boste pili svež shincha čaj na 88. dan po spomladanskem enakonočju :-).
Čaj je pakiran v lični vrečki, po 50g.
LETNIK 2025.
Nasvet: Shincha čaj je še posebno primeren za pripravo ledenega čaja. Z njim pričaramo zelo osvežilen in poživljajoč poletni napitek. Dvojno merico čaja prelijemo z vodo sobne temperature in ga namakamo od 20 do 30 minut. Precedimo in postrežemo v ohlajenih kozarcih z veliko ledu.