MATE Rosamonte
- 95°C
- 3-5 min.
- 4 g/200ml
Opis izdelka
Ob naročilu 1 kg Mate Rosamonte čaja v originalni embalaži vam odobrimo 30% popusta. Če se odločite za nakup po predračunu, PROSIMO POČAKAJTE S PLAČILOM. Poslali vam bomo nov predračun z dodanim popustom. Pri plačilu s kreditno kartico vam bomo znesek prav tako znižali za 30 %, NAKNADNO PRI AVTORIZACIJI ZNESKA.
Mate Rosamonte so začeli pridelovati leta 1936 v malem družinskem podjetju v provinci Misiones v Argentini. S posebnim načinom mletja dosežejo popolno ravnovesje med lističi ( 65% ) in mladimi stebelci ( 35% ). Ko je čaj posušen, ga 12 mesecev hranijo v vrečah iz jute, kjer pridobi svoj edinstven okus.
PRIPRAVA
Mate tradicionalno pripravljamo v bučki, ki jo imenujejo mate ali cuia in ga srkamo po kovinski slamici z imenom bombilla. Bučko napolnimo do tretjine z zdrobljenimi listi ter prelijemo z ne povsem vrelo vodo. Pustimo približno tri minute, nato čaj popijemo po slamici. Prilijemo vrelo vodo in mate čez nekaj minut posrebamo skozi slamico. Postopek ponovimo še enkrat ali dvakrat, dokler je v zdrobljenih lističih še kaj arome.
Drugače pa mate pripravimo podobno kot čaj: zvrhano žličko prelijemo s skodelico vrele vode, pustimo tri do pet minut in precedimo. Pijemo brez dodatkov ali dodamo, tako kot radi naredijo v Južni Ameriki, pražen sladkor in/ali limonin sok, poskusimo lahko tudi (netradicionalni) mate z mlekom.
Mate Rosamonte so začeli pridelovati leta 1936 v malem družinskem podjetju v provinci Misiones v Argentini. S posebnim načinom mletja dosežejo popolno ravnovesje med lističi ( 65% ) in mladimi stebelci ( 35% ). Ko je čaj posušen, ga 12 mesecev hranijo v vrečah iz jute, kjer pridobi svoj edinstven okus.
PRIPRAVA
Mate tradicionalno pripravljamo v bučki, ki jo imenujejo mate ali cuia in ga srkamo po kovinski slamici z imenom bombilla. Bučko napolnimo do tretjine z zdrobljenimi listi ter prelijemo z ne povsem vrelo vodo. Pustimo približno tri minute, nato čaj popijemo po slamici. Prilijemo vrelo vodo in mate čez nekaj minut posrebamo skozi slamico. Postopek ponovimo še enkrat ali dvakrat, dokler je v zdrobljenih lističih še kaj arome.
Drugače pa mate pripravimo podobno kot čaj: zvrhano žličko prelijemo s skodelico vrele vode, pustimo tri do pet minut in precedimo. Pijemo brez dodatkov ali dodamo, tako kot radi naredijo v Južni Ameriki, pražen sladkor in/ali limonin sok, poskusimo lahko tudi (netradicionalni) mate z mlekom.