RUMENI ČAJ Huang Ya Yellow Tips
- 70°C - 80°C
- 1-3 min.
- 3 g/200ml
Opis izdelka
Rumeni čaj fermentirajo oziroma oksidirajo dlje kot zeleni in mu s tem odvzamejo »travnato« noto, ki je tako značilna za zelene čaje. Tudi faza sušenja poteka počasneje. Ponavadi vlažne čajne lističe v plasteh zložijo na poseben papir, kjer se naravno posušijo in pridobijo rahlo rumenkasto barvo. Pripravljen napitek je zlato rumene barve in ima blago, svežo in cvetlično aromo. Nekateri ga po okusu uvrščajo v kategorijo med zelenimi in belimi čaji, drugi spet prisegajo, da je zaradi daljše oksidacije bližji okusu oolong čajev. Njegove zdravilne lastnosti so enake kot pri zelenem čaju. Vsebuje veliko antioksidantov, ki varujejo naše telo pred uničujočimi prostimi radikali. Naj omenimo predvsem encim epigalokatehin (EGCG), ki naj bi uspešno zaviral začetke kardiovaskularnih bolezni, sladkorne bolezni in nekaterih oblik rakavih obolenj. Naš rumeni čaj prihaja iz okrožja Simao v Yunnan-u.