Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60 € vam odobrimo 5% popust - koda CAJ5. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

Matcha ČAJ CHA Organic 30g

SI - EKO - 002

Matcha ČAJ CHA Organic 30g
  • 80°C
  • 1-2 min.
  • organic izdelek
  • Cena:

    19,00 €

  • Šifra artikla:

    H066

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU

Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj.

Matcha CHA Organic je pravi izbor za vstop v matcha svet. Je klasičen čaj, ki ga uporabimo za tradicionalni napitek, lahko je tudi sestavina pri pripravi matcha latte, različnih koktajlov ter sladic.

Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU, če te nimamo, pa bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo damo zvrhano dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo 1- 1,5 dl vroče vode, ki naj ima približno 80°C. Z metlico najprej počasi razpustimo čaj in ga nato z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. Če v končnem napitku ne želimo imeti grudic, je priporočljivo čaj pred pripravo presejati skozi fino sito. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.

Pločevinka vsebuje 30g hermetično zaprtega čajnega prahu.

Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/...