Matcha ČAJ CHA Organic 30g
SI - EKO - 002
- 80°C - 90°C
- 1-2 min.
- organic izdelek
Opis izdelka
Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU
Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj.
Matcha CHA Organic je pravi izbor za vstop v matcha svet. Je klasičen čaj, ki ga uporabimo za tradicionalni napitek, lahko je tudi sestavina pri pripravi matcha latte, različnih koktajlov ter sladic.
Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU. Če te nimamo, bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo skozi fino cedilo presejemo zvrhano dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo zelo majhno količino vroče vode (80- 90°C). Z metlico najprej počasi razpustimo čaj, da dobimo gladko pasto. Nato dolijemo še 1-1,5 dl vroče vode in čaj z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.
Pločevinka vsebuje 30g hermetično zaprtega čajnega prahu.
Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/...
Kmetijstvo izven EU
Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj.
Matcha CHA Organic je pravi izbor za vstop v matcha svet. Je klasičen čaj, ki ga uporabimo za tradicionalni napitek, lahko je tudi sestavina pri pripravi matcha latte, različnih koktajlov ter sladic.
Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU. Če te nimamo, bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo skozi fino cedilo presejemo zvrhano dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo zelo majhno količino vroče vode (80- 90°C). Z metlico najprej počasi razpustimo čaj, da dobimo gladko pasto. Nato dolijemo še 1-1,5 dl vroče vode in čaj z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.
Pločevinka vsebuje 30g hermetično zaprtega čajnega prahu.
Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/...