Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60 € vam odobrimo 5% popust - koda CAJ5. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

Pu Erh Mini Tuocha čaj

Pu Erh Mini Tuocha čaj
  • 95°C
  • 4-5 min.
  • Teža:

  • Cena:

    7,20 €

  • Šifra artikla:

    H036

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

To je skrajna posebnost med čaji. Je zeleni čaj, ki je bolj črn od katerega koli črnega čaja. Starejši ko je, boljši je in višjo ceno ima. Lahko domnevamo, da je podoben pračaju, ki so ga na Kitajskem pili pred tisočletjem ali dvema. To je zeleni čaj, ki ga dodatno dobesedno fermentirajo, tako da ga navlažijo, cepijo s kulturami mikroorganizmov ter dajo v topel prostor z visoko zračno vlago. Medtem se čaj povsem spremeni, svoje dodajo še mikroorganizmi, tako da z njihovo pomočjo nastane eden najskrivnostnejših, vendar tudi najbolj slovečih kitajskih krepčilnih napojev. Je temne kostanjevo rjave do črne barve, blagega okusa z nenavadno »zemljasto« aromo.

PU ERH MINI TUOCHA je ena zanimivejših različic tega znamenitega kitajskega čaja. Staran je približno eno leto. Mini Tuocha čaj je stisnjen v male polkrogle, ki zadoščajo za eno skodelico čaja (3dl). Olajšajo nam odmero čaja, so zelo praktične za potovanja, zraven so tudi lepe na pogled.