Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60 € vam odobrimo 5% popust - koda CAJ5. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

OOLONG ČAJ Formosa Top Fancy Oolong

OOLONG ČAJ Formosa Top Fancy Oolong
  • 95°C
  • 4-5 min.
  • 3 g/200ml
  • Teža:

  • Cena:

    16,00 €

  • Šifra artikla:

    H033

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

To je najfinejši in najbolj znani tajvanski čaj, ki raste v visokogorju tega otoka, natančneje v okrožju Nantou, kjer so idealne podnebne razmere za vzgojo kakovostnih čajnih grmov. Predelava vrhunskega oolong čaja zahteva ure in ure trdega ročnega dela, kar je razvidno tudi iz končnega izdelka. Čaj ima izredno lepo oblikovane lističe, ki po barvi nihajo od temno rjave preko zelene do srebrno bele. Napitek je bakrene barve, okus ima sadno noto, ki mnoge spominja na zrele breskve, lahko je rahlo začinjen, vendar nikoli trpek. Postrezite ga najboljšim prijateljem ob klepetu in ne bodite presenečeni, če vas bodo ob naslednjem obisku prosili še za kako skodelico tega čajnega eliksirja.

Čaje oolong lahko pripravimo podobno kot črne čaje, tako da žličko čaja prelijemo s skodelico vroče vode, pustimo štiri do pet minut ter precedimo. Drugi način priprave je značilen samo za čaje oolong: na skodelico odmerimo dve žlički ali celo več čaja in ga prelijemo z vročo vodo. Pustimo minuto in precedimo. Postopek večkrat ponovimo, vedno s sveže zavreto vodo, in čas namakanja lističev vsakič podaljšamo za minuto. Ne glede na način priprave pijemo čaje oolong brez dodatkov.