Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60 € vam odobrimo 5% popust - koda CAJ5. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

OOLONG ČAJ China Oolong Se Chung

OOLONG ČAJ China Oolong Se Chung
  • 95°C
  • 4-5 min.
  • 3 g/200ml
  • Teža:

  • Cena:

    4,00 €

  • Šifra artikla:

    H031

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Čaj je prenehal biti samo zelen pred kakimi 500 leti, ko so na Kitajskem iznašli postopek izdelovanja čajev OOLONG. Zaradi veliko ročnega dela, brez katerega ni čajev oolong, lahko rečemo, da so dobesedno izdelani, saj čajne lističe po obiranju večkrat ročno svaljkajo, sušijo, segrevajo in spet svaljkajo. Zaradi načina predelave so to že delno oksidirani čaji (nekateri le 7%, drugi tudi do 70%), ki se glede na vrsto lahko nagibajo k zelenim ali črnim čajem, vendar so vedno nekje vmes. Njihovo antioksidativno učinkovanje nakazuje barva: bolj ko so zeleni, bližje so zelenemu čaju tudi po zdravilni moči.

Drugo najbolj znano območje oolong čajev (za Tajvanom oz. Formozo) sta provinci Fujian in Guangdong na jugovzhodu Kitajske. Naš čaj SE CHUNG prihaja iz Fujiana in je narejen iz velikih in mesnatih lističev. Zaradi močnejšega oksidiranja ima izrazitejši okus z začimbno aromatično noto. Na Kitajskem je to vsakdanji čaj, ki ga pijejo čez dan, močnejšega pa po jedi za pospešitev prebave.

Čaje oolong lahko pripravimo podobno kot črne čaje, tako da žličko čaja prelijemo s skodelico vroče vode, pustimo štiri do pet minut ter precedimo. Drugi način priprave je značilen samo za čaje oolong: na skodelico odmerimo dve žlički ali celo več čaja in ga prelijemo z vročo vodo. Pustimo minuto in precedimo. Postopek večkrat ponovimo, vedno s sveže zavreto vodo, in čas namakanja lističev vsakič podaljšamo za minuto. Ne glede na način priprave pijemo čaje oolong brez dodatkov.