Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60 € vam odobrimo 5% popust - koda CAJ5. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

OOLONG ČAJ Formosa Finest Oolong

OOLONG ČAJ Formosa Finest Oolong
  • 95°C
  • 4-5 min.
  • 3 g/200ml
  • Teža:

  • Cena:

    4,00 €

  • Šifra artikla:

    H030

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Čaj je prenehal biti samo zelen pred kakimi 500 leti, ko so na Kitajskem iznašli postopek izdelovanja čajev OOLONG. Zaradi veliko ročnega dela, brez katerega ni čajev oolong, lahko rečemo, da so dobesedno izdelani, saj čajne lističe po obiranju večkrat ročno svaljkajo, sušijo, segrevajo in spet svaljkajo. Zaradi načina predelave so to že delno oksidirani čaji (nekateri le 7%, drugi tudi do 70%), ki se glede na vrsto lahko nagibajo k zelenim ali črnim čajem, vendar so vedno nekje vmes. Njihovo antioksidativno učinkovanje nakazuje barva: bolj ko so zeleni, bližje so zelenemu čaju tudi po zdravilni moči.
Tehniko izdelave čajev oolong, ki je najtežja med vsemi, so do popolnosti izdelali na Tajvanu, nekdanji Formozi. Zato so tamkajšnji čaji oolong najbolj cenjeni in dosegajo najvišje cene, še vedno pa se jih drži ime »formosa oolong«.

FORMOSA FINEST OOLONG je navadnejši tajvanski oolong, primeren za vstop v ta čudoviti, manj znani čajni svet. Pijemo ga ob vseh časih dneva, po jedi pa prija nekoliko močnejši. Napitek ima sladko noto in rdeče rjavkasto barvo.

Čaje oolong lahko pripravimo podobno kot črne čaje, tako da žličko čaja prelijemo s skodelico vroče vode, pustimo štiri do pet minut ter precedimo. Drugi način priprave je značilen samo za čaje oolong: na skodelico odmerimo dve žlički ali celo več čaja in ga prelijemo z vročo vodo. Pustimo minuto in precedimo. Postopek večkrat ponovimo, vedno s sveže zavreto vodo, in čas namakanja lističev vsakič podaljšamo za minuto. Ne glede na način priprave pijemo čaje oolong brez dodatkov.