Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. 19. in 20. aprila vam ob naročilu čajev odobrimo 20% popust - koda AVANTURA20. Popust ne velja za predpakirane matcha in premium čaje. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

MATCHA ZELENI ČAJ KEIKO SUPREME 30G PLOČEVINKA BIO

SI - EKO - 002

MATCHA ZELENI ČAJ KEIKO SUPREME 30G PLOČEVINKA BIO
  • MATCHA ZELENI ČAJ KEIKO SUPREME 30G PLOČEVINKA BIO
  • 80°C
  • 1-2 min.
  • organic izdelek
  • Cena:

    41,00 €

  • Šifra artikla:

    22595.1

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU

Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj. Matcha Supreme je naš najblažji, a hkrati najbolj aromatičen matcha čaj. Je intenzivne, živo zelene barve in ima značilen, zelo mehak, skoraj kremast okus. Ko čaj spijemo, nam v ustih še dolgo ostane prijetno sladek priokus. Pridelan je iz sadik Okumidori in Saemidori, uporabijo le najnežnejše in najbolj sveže vršičke čaja tencha, ki ga obirajo zgodaj spomladi. Zaradi svojega blagega karakterja je primerna tako za prave čajne poznavalce kot tudi za tiste, ki matcha čaj šele spoznavajo.

Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU, če te nimamo, pa bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo damo zvrhano dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo 1- 1,5 dl vroče vode, ki naj ima približno 80°C. Z metlico najprej počasi razpustimo čaj in ga nato z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. Če v končnem napitku ne želimo imeti grudic, je priporočljivo čaj pred pripravo presejati skozi fino sito. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.

Šatulja vsebuje 30g hermetično zaprtega čajnega prahu.

Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/...