MATCHA ZELENI ČAJ KEIKO TEKIRO 30G PLOČEVINKA BIO
SI - EKO - 002
- 80°C
- 1-2 min.
- organic izdelek
Opis izdelka
Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU
V podjetju Keiko so edini v Evropi, ki imajo v svojem skladišču tradicionalne granitne mline z Japonske. Čaj tencha po naročilu zmeljejo v prah, zato so vsi njihovi matcha čaji narejeni po naročilu in vedno sveži.
Čaj prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan. Narejen je iz čaja tencha prvega in drugega obiranja. Matcha Tekiro se odlikuje po svojem svežem, rahlo travnatem okusu, ki se nagiba na sladko sadno stran.
Uporabimo ga za tradicionalno pripravo redkejšega matcha čaja (usucha).
Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU. Če te nimamo, bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo skozi fino cedilo presejemo zvrhano dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo zelo majhno količino vroče vode (80- 90°C). Z metlico najprej počasi razpustimo čaj, da dobimo gladko pasto. Nato dolijemo še 1-1,5 dl vroče vode in čaj z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.
Pločevinka vsebuje 30g hermetično zaprtega čajnega prahu.
Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/.
Kmetijstvo izven EU
V podjetju Keiko so edini v Evropi, ki imajo v svojem skladišču tradicionalne granitne mline z Japonske. Čaj tencha po naročilu zmeljejo v prah, zato so vsi njihovi matcha čaji narejeni po naročilu in vedno sveži.
Čaj prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan. Narejen je iz čaja tencha prvega in drugega obiranja. Matcha Tekiro se odlikuje po svojem svežem, rahlo travnatem okusu, ki se nagiba na sladko sadno stran.
Uporabimo ga za tradicionalno pripravo redkejšega matcha čaja (usucha).
Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU. Če te nimamo, bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo skozi fino cedilo presejemo zvrhano dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo zelo majhno količino vroče vode (80- 90°C). Z metlico najprej počasi razpustimo čaj, da dobimo gladko pasto. Nato dolijemo še 1-1,5 dl vroče vode in čaj z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.
Pločevinka vsebuje 30g hermetično zaprtega čajnega prahu.
Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/.