ZELENI ČAJ MATCHA POWDER KABUSE NO.2 VREČKA 50G BIO
ZA KUHANJE SI - EKO - 002
- 80°C
- 1-2 min.
- organic izdelek
Opis izdelka
Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU
Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj.
Keiko Kabuse Matcha Powder – zaradi močnega okusa je malo manj primeren za tradicionalno pitje. Zeleni prah se zaradi svoje intenzivne arome zelo dobro obnese pri pripravi sladkih napitkov, sladoleda in drugih sladic. Uporabimo ga lahko tudi pri receptih za domače kozmetične pripravke, npr. hranilne maske za obraz.
Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU. Če te nimamo, bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo skozi fino cedilo presejemo dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo zelo majhno količino vroče vode (80- 90°C). Z metlico najprej počasi razpustimo čaj, da dobimo gladko pasto. Nato dolijemo še 1-1,5 dl vroče vode in čaj z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.
Vrečka vsebuje 50g hermetično zaprtega čajnega prahu.
Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/...
Kmetijstvo izven EU
Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj.
Keiko Kabuse Matcha Powder – zaradi močnega okusa je malo manj primeren za tradicionalno pitje. Zeleni prah se zaradi svoje intenzivne arome zelo dobro obnese pri pripravi sladkih napitkov, sladoleda in drugih sladic. Uporabimo ga lahko tudi pri receptih za domače kozmetične pripravke, npr. hranilne maske za obraz.
Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU. Če te nimamo, bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo skozi fino cedilo presejemo dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo zelo majhno količino vroče vode (80- 90°C). Z metlico najprej počasi razpustimo čaj, da dobimo gladko pasto. Nato dolijemo še 1-1,5 dl vroče vode in čaj z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.
Vrečka vsebuje 50g hermetično zaprtega čajnega prahu.
Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/...