Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60 € vam odobrimo 5% popust - koda CAJ5. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

MATCHA ZELENI ČAJ KEIKO MANTOKU 50G VREČKA BIO

SI - EKO - 002

MATCHA ZELENI ČAJ KEIKO MANTOKU 50G VREČKA BIO
 • MATCHA ZELENI ČAJ KEIKO MANTOKU 50G VREČKA BIO
 • MATCHA ZELENI ČAJ KEIKO MANTOKU 50G VREČKA BIO
 • 80°C
 • 1-2 min.
 • organic izdelek
 • Cena:

  47,00 €

 • Šifra artikla:

  195_50

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU

Prihaja iz kraja Kagoshima na najjužnejšem japonskem otoku Kyushu in je organsko pridelan čaj iz sadik saemidori, okumidori in yabukita.

Keiko Matcha Mantoku Organic je prava rariteta med matcha čaji. Vonj čaja je istočasno svež in mehak, njegova sladka aroma dobesedno eksplodira v naših ustih. Čaj uporabimo za tradicionalno pripravo redkejšega matcha čaja (usucha), primeren je tudi za pripravo gostejšega napitka (koicha).

Priprava matcha čaja je zelo zanimiva. Za pitje se uporablja posebna, večja skodela - CHAWAN, zraven je dobro imeti še metlico iz bambusa - CHASEN, da lahko enakomerno in učinkovito zmešamo napitek. Za doziranje uporabljamo posebno žličko iz bambusa - CHASHAKU, če te nimamo, pa bo seveda dobra tudi navadna čajna žlička. V skodelo damo zvrhano dozirno žličko čaja (2g), nato pa čez vlijemo 1- 1,5 dl vroče vode, ki naj ima približno 80°C. Z metlico najprej počasi razpustimo čaj in ga nato z zelo hitrimi gibi v obliki črke W na sredini skodele (metlica se pri tem ne sme dotikati dna) mešamo tako dolgo, da dobimo napitek enotne zelene barve z mehko in gosto peno na vrhu. Če v končnem napitku ne želimo imeti grudic, je priporočljivo čaj pred pripravo presejati skozi fino sito. S ponavljanjem postopka boste kmalu našli pravo razmerje čaj – voda, ki je najbližje vašemu okusu.

Vrečka vsebuje 50g hermetično zaprtega čajnega prahu.

Še več o matcha čaju si lahko preberete tukaj: www.cha.si/...