Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Trgovina in čajnica v stari Ljubljani sta odprti PON - PET  9 - 20 in SOB 9 - 15.  Franšizna trgovina Citypark je odprta PON - PET 9 - 21 in SOB 8 - 21.
Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60€ vam odobrimo 5% popust. Koda: CAJ5 Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA YUME 50g BIO

LETNIK 2021 SI - EKO - 002

ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA YUME 50g BIO
 • ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA YUME 50g BIO
 • ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA YUME 50g BIO
 • ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA YUME 50g BIO
 • ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA YUME 50g BIO
 • 1-2 min.
 • organic izdelek
 • Cena:

  32,00 €

 • Šifra artikla:

  120

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj, ima zelo svežo aromo in močnejši okus. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
Letošnje leto nam je postreglo s posebno kvalitetnimi Shincha čaji. Bio čajni vrtovi v prefekturi Kagoshima, na JZ delu japonskega otoka Kyushu, od koder prihajajo Keiko čaji, se lahko pohvalijo z zemljo, ki je obogatena z vulkanskim pepelom in je zato bolj rodovitna. Noči brez megle v mesecu marcu so pripomogle k temu, da so mladi čajni popki zelo dobro uspevali, se razvijali in rasli s polno močjo.
Čaj Shincha Yume je 100% narejen iz sorte Yume Kaori (ime pomeni »sanjska aroma«) in je specialiteta med Shincha čaji. Njegov okus je večplasten in se giblje od svežega do izrazito sladkega. Obiranje je letos potekalo prej kot navadno in s tem so res ujeli trenutek, ko imajo vršički čajnega grma v sebi največ arome. Lističe so močno obdelali s paro, kar se kaže v njihovi sijoči temno zeleni barvi.
Japonski pregovor pravi, da boste ostali zdravi celo leto, če boste pili svež shincha čaj na 88. dan po spomladanskem enakonočju :-).

Čaj je pakiran v lični embalaži, po 50g. NOV DIZAJN!

Nasvet: Shincha čaj je še posebno primeren za pripravo ledenega čaja. Z njim pričaramo zelo osvežilen in poživljajoč poletni napitek. Dvojno merico čaja prelijemo z vodo sobne temperature in ga namakamo od 20 do 30 minut. Precedimo in postrežemo v ohlajenih kozarcih z veliko ledu.