Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60 € vam odobrimo 5 % popust - koda CAJ5. Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA CLASSIC 50g BIO

LETNIK 2023 SI - EKO - 002

ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA CLASSIC 50g BIO
 • ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA CLASSIC 50g BIO
 • ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA CLASSIC 50g BIO
 • 60°C
 • 1-2 min.
 • organic izdelek
 • Cena:

  21,50 €

 • Šifra artikla:

  117

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU

Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj z visoko vsebnostjo teanina, kar se kaže v njegovi zelo sveži in sladki aromi ter močnejšem okusu. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
Letošnje leto nam je postreglo s posebno kvalitetnimi Shincha čaji. Bio čajni vrtovi v prefekturi Kagoshima, na JZ delu japonskega otoka Kyushu, od koder prihajajo Keiko čaji, se lahko pohvalijo z zemljo, ki je obogatena z vulkanskim pepelom in je zato bolj rodovitna. Noči brez megle v mesecu marcu so pripomogle k temu, da so mladi čajni popki zelo dobro uspevali, se razvijali in rasli s polno močjo. Letošnji Keiko Shincha Classic čaj je narejen iz dveh sort čajevca – Yutaka Midori (70%) in Sae Midori (30%) - obe sorti prihajata iz okrožja Kawanabe, natančneje iz mesta Chiran. Lističi so močno obdelani s paro in zato izrazito zeleni in bogate arome. Kombinacija čajnih sort pričara poln okus, ki je hkrati travnat, mehak in z rahlo sadno noto.
Japonski pregovor pravi, da boste ostali zdravi celo leto, če boste pili svež shincha čaj na 88. dan po spomladanskem enakonočju :-).

Čaj je pakiran v lični embalaži, po 50g. Po odprtju priporočamo, da dobro zaprto vrečko hranite v hladilniku ali celo v zmrzovalniku. Tako boste najbolje ohranili svežo aromo čaja.

Nasvet: Shincha čaj je še posebno primeren za pripravo ledenega čaja. Z njim pričaramo zelo osvežilen in poživljajoč poletni napitek. Dvojno merico čaja prelijemo z vodo sobne temperature in ga namakamo od 20 do 30 minut. Precedimo in postrežemo v ohlajenih kozarcih z veliko ledu.