Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. V januarju in februarju vam na vsak spletni nakup odobrimo 10% popust s kodo NL2023.
SL HR EN

ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA CLASSIC 50g BIO

LETNIK 2022 SI - EKO - 002

ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA CLASSIC 50g BIO
 • ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA CLASSIC 50g BIO
 • ZELENI ČAJ KEIKO SHINCHA CLASSIC 50g BIO
 • 60°C
 • 1-2 min.
 • organic izdelek
 • Cena:

  21,00 €

 • Šifra artikla:

  117

Pošlji povpraševanje

Opis izdelka

Kontrolo izvaja SI-EKO-002
Kmetijstvo izven EU

Shincha je čaj, ki predstavlja začetek obiralne sezone na Japonskem, pravijo mu tudi prvo pomladno zelenje. Je čaj, za katerega so Japonci pripravljeni stati v vrstah pred prodajalnami. Obirajo ga sredi aprila, v Evropo ponavadi prispe sredi maja. Na voljo je le par mesecev, ker ga ne skladiščijo kot ostale čaje. Je le malo sušen čaj, ima zelo svežo aromo in močnejši okus. Čajevci čez zimo počivajo in kopičijo hranilne snovi, ki se spomladi v večji meri izločijo v novo nastale lističe in popke.
Letošnje leto nam je postreglo s posebno kvalitetnimi Shincha čaji. Bio čajni vrtovi v prefekturi Kagoshima, na JZ delu japonskega otoka Kyushu, od koder prihajajo Keiko čaji, se lahko pohvalijo z zemljo, ki je obogatena z vulkanskim pepelom in je zato bolj rodovitna. Noči brez megle v mesecu marcu so pripomogle k temu, da so mladi čajni popki zelo dobro uspevali, se razvijali in rasli s polno močjo. Keiko Shincha Classic čaj je narejen iz treh sort čajevca – Yutaka Midori, Yabukita in Asanoka. Lističi so močno obdelani s paro in zato izrazito zeleni in bogate arome. Kombinacija treh čajnih sort pričara poln okus, ki je hkrati travnat, mehak in z rahlo sadno noto.
Japonski pregovor pravi, da boste ostali zdravi celo leto, če boste pili svež shincha čaj na 88. dan po spomladanskem enakonočju :-).

Čaj je pakiran v lični embalaži, po 50g.

Nasvet: Shincha čaj je še posebno primeren za pripravo ledenega čaja. Z njim pričaramo zelo osvežilen in poživljajoč poletni napitek. Dvojno merico čaja prelijemo z vodo sobne temperature in ga namakamo od 20 do 30 minut. Precedimo in postrežemo v ohlajenih kozarcih z veliko ledu.