Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Trgovina in čajnica v stari Ljubljani sta odprti PON - PET  9 - 20 in SOB 9 - 15.  Franšizna trgovina Citypark je odprta PON - PET 9 - 21 in SOB 8 - 21.
Brezplačna dostava za naročila nad 40 €. Ob naročilu čajev nad 60€ vam odobrimo 5% popust. Koda: CAJ5 Popusti se ne seštevajo.
SL HR EN

RUMENI ČAJ Yellow Sun

RUMENI ČAJ Yellow Sun
  • 70°C - 80°C
  • 1-3 min.
  • 3 g/200ml
  • Teža:

  • Cena:

    8,00 €

  • Šifra artikla:

    H075

Brezplačna dostava

Zaloga: na zalogi

Dodaj v košarico

Opis izdelka

Rumeni čaj fermentirajo oziroma oksidirajo dlje kot zeleni in mu s tem odvzamejo »travnato« noto, ki je tako značilna za zelene čaje. Tudi faza sušenja poteka počasneje. Ponavadi vlažne čajne lističe v plasteh zložijo na poseben papir, kjer nato pridobijo naravno, rumeno barvo. Pripravljen napitek je zlato rumene barve in ima blago, svežo in cvetlično aromo. Nekateri ga po okusu uvrščajo v kategorijo med zelenimi in belimi čaji, drugi spet prisegajo, da je zaradi daljše oksidacije bližji okusu oolong čajev. Njegove zdravilne lastnosti so enake kot pri zelenem čaju. Vsebuje veliko antioksidantov, ki varujejo naše telo pred uničujočimi prostimi radikali. Naj omenimo predvsem encim epigalokatehin (EGCG), ki naj bi uspešno zaviral začetke kardiovaskularnih bolezni, sladkorne bolezni in nekaterih oblik rakavih obolenj.